Skip to main content

Corné Hekkema - Fysiotherapeut

Corné Hekkema - Fysiotherapeut

Corné is een bekend gezicht bij Douglas Fysiotherapie en werkt hier sinds 1996. De laatste 10 jaar gaat de meeste tijd naar patiënten met schoudergordel- en nekklachten. Daarnaast zijn COPD, knie en heupklachten het werkgebied.

Algemeen fysiotherapeut
Schouderproblematiek
Longproblematiek (COPD)
BIG nummer: 19045807604

Over Corné

Werkt bij Douglas Fysiotherapie sinds 1996 * 2 kinderen die sporten (atletiek, schaatsen, skeeleren, turnen) * zit vaak zelf op de racefiets * is voorzitter van het SchouderNetwerk Groene Hart (SNGH)

Waarom fysiotherapeut geworden?

In mijn jeugd speelde ik in alle voetbalselecties van ARC. In deze tijd kwam ik vaak bij de fysiotherapeut die bij de vereniging was aangesloten. Door de sport en interesse in de mens was de stap naar fysiotherapie snel gemaakt. Ik heb de opleiding aan de Hogeschool Utrecht afgerond in 1996.

Ik zorg voor de juiste balans

Het behandelen van schoudergordel klachten is een enorme uitdaging, omdat de klachten door veel verscheidene redenen/oorzaken kunnen ontstaan. Dit betekent dat het maken van een goede, gedegen analyse van het probleem belangrijk is. Deze analyse is mijn sterkste kant.
Ik zie veel patiënten met schouderklachten die soms maanden of langer aanwezig zijn. Oorzaak ligt meestal in een foutieve coördinatie van spieren. Ik zie vaak dat er door mensen getracht wordt dit te verhelpen door krachttraining. Indien de coördinatie niet goed loopt, heeft krachttraining een averechts effect. Een juiste balans vinden in rust, actief zijn, een goede coördinatie hebben en dat met voldoende kracht zijn de ingrediënten waar we samen naar op zoek gaan en proberen aan te pakken. Steeds vaker krijg ik mensen met schouder gerelateerde klachten voor een second opinion. Deze mensen komen zelf (via directe fysiotherapie), via huisarts of orthopeed bij mij terecht. Dit is zeker een meerwaarde en proberen waard, indien er nog niet behandeld is door een fysiotherapeut die lid is van een SchouderNetwerk.

Schoudernetwerk Groene Hart 400Lid van het SchouderNetwerk Groene Hart (SNGH)

De vereniging zijn we in 2013 gestart én met succes. Vanaf het begin ben ik bestuurslid geweest. Sinds eind februari 2020 ben ik voorzitter geworden. In dit netwerk zitten rond de 65 fysiotherapeuten die binnen de regio Het Groene Hart Ziekenhuis zorggebied vallen. Deze therapeuten zijn allemaal gespecialiseerd in schouderklachten. Vanuit Het Groene Hart Ziekenhuis afdeling orthopedie worden mensen na een operatie doorverwezen naar één van deze fysiotherapeuten. Daarnaast komen veel patiënten uit het Alrijne Ziekenhuis vanuit de orthopedie naar mij toe. We zijn als SchouderNetwerk lid verplicht om ons regelmatig bij te scholen op het gebied van schouder gerelateerde klachten. Ook organiseren we ieder jaar zelf een cursus en een symposium voor de leden. Dit is verplichte kost voor de leden.

COPD

Naast de schouder, zie ik ook longpatiënten. Ademhalingstechnieken, conditietraining, krachttraining en coaching zijn belangrijke onderdelen hiervan. Vaak trainen we binnen een groep. De 1-op-1 therapie is meer gericht op de persoonlijke doelen van de patiënt en problemen zoals ademhalingstechnieken.

Ik ben aanwezig op

Maandag: 08:00 – 17:30 uur 
Dinsdag: 08:00 – 17:30 uur 
Woensdag 08.00- 12.15 uur
Donderdag: 08:00 – 17:30 uur 
Vrijdag: 08:00 – 12:15 uur