Skip to main content

Nazorg na hartrevalidatie

Na een ongeval of medische ingreep

Wanneer u hartproblemen heeft of hartklachten heeft gehad, biedt onze praktijk u de mogelijkheid om na uw revalidatie op een verantwoorde manier verder te gaan met het verbeteren of onderhouden van uw conditie.

Voor wie is het programma nazorg hartrevalidatie?

Het programma is voor iedereen die hulp nodig heeft bij het herstellen van een hartaandoening of hartoperatie. Het programma is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die een hartrevalidatie traject in het ziekenhuis of revalidatiecentrum hebben doorlopen n.a.v.:

  • Een doorgemaakt hartinfarct;
  • Dotter- of stentbehandeling, bypassoperatie of andere operatieve ingreep;
  • Veel last van hartritmestoornissen;
  • Een pacemaker of ICD plaatsing en daardoor training behoeven;
  • Een doorgemaakte hartstilstand.

Mocht u dit jaren geleden hebben doorlopen en alsnog op een verantwoorde manier willen gaan bewegen, dan is dit programma ook zeer geschikt om het sporten weer op te pakken

Wat kunt u verwachten?

Bij het opstellen van uw trainingsprogramma baseren we ons op de gegevens zoals die door de fysiotherapeut of specialist uit het ziekenhuis aan ons zijn doorgegeven. Uw persoonlijke streefdoelen staan centraal en vormen de richting voor het behandelplan en de training. Ook besteden we aandacht aan het verkrijgen van een actievere leefstijl. Met tussentijdse evaluaties monitoren we uw vooruitgang en koppelen we dit eventueel terug naar uw cardioloog.

We starten met een intake waarbij we uw conditie en spierkracht testen. Hierna volgt er een training van maximaal 2 blokken van 6 weken. Na deze 6 weken evalueren we uw doelen en zo nodig volgt er nog een training van 6 weken. Na deze training zullen we opnieuw evalueren en sluiten we het programma af met (eventueel) een rapportage naar uw cardioloog.

Klaar en dan?

Tijdens de training kijken we naar een vorm van inspanning om uw conditie blijvend te onderhouden. U kunt uw conditie onderhouden in een sportschool of via een andere sport activiteit die u ligt.  

Hoe wordt deze zorg vergoed?

De training wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering. U moet rekenen op maximaal 18 behandelingen fysiotherapie.

Na uw hartrevalidatie trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut? Maak dan nu een afspraak

Wie verzorgt de nazorg hartrevalidatie?

Dit programma wordt verzorgd door:

Bjorn van der Voort

Algemeen fysiotherapeut
Ealagebenen (claudicatio)
Revalidatie en training bij hart- en vaatproblemen