Skip to main content

Bjorn van der Voort - Fysiotherapeut

Bjorn van der Voort - Fysiotherapeut

Bjorn werkt sinds 2002 bij Douglas Fysiotherapie. Hij helpt mensen met etalagebenen of hart-en vaatproblemen weer vertrouwen te krijgen in hun lichaam.

Fysiotherapeut
BIG nummer: 905801704

Ik ben gespecialiseerd in

  • Ealagebenen (claudicatio)
  • Revalidatie en training bij hart- en vaatproblemen

Over Bjorn

Werkt bij Douglas Fysiotherapie sinds 2002 * geeft tafeltennistrainingen aan kinderen van 6-12 jaar * houdt ervan om met ouder wordende mensen te werken *geeft graag biljartles aan oudere mensen

Mijn doel is dat patiënten weer vertrouwen krijgen in hun lichaam

Ik houd ervan om met ouder wordende mensen te werken, daar ligt echt mijn kracht. Bij mij komen patiënten met chronische aandoeningen, zoals etalagebenen of hartpatiënten. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met (trap)lopen of willen graag het niveau waarop ze fysiek zaten, behouden. De drempel is vaak te hoog voor de normale sportschool. Het fijne aan onze praktijk is dat je wordt geholpen door iemand die in jouw probleem is gespecialiseerd en je daarom goed begeleidt bij het revalideren. Ik maak zelf deel uit van het ‘Chronisch Zorgnet’, het landelijk netwerk voor etalagebenen, hartpatiënten en COPD, en ben dus echt getraind op mensen met chronische aandoeningen.

Mijn patiënten geef ik graag tips voor een gezonde levensstijl. Denk aan een gezonde voeding, stoppen met roken of het omlaag krijgen van de bloeddruk en cholesterol. Ik volg regelmatig cursussen op het gebied van leefstijlcoaching. Daarnaast laat ik ze lekker bezig zijn. Even een looptraining op de loopband of andere beweegactiviteiten. Alles om ervoor te zorgen dat de kans op hart- en vaatziekten vermindert. Mijn doel is dat ze weer vertrouwen krijgen in hun lichaam. En weten wat zinvol en doeltreffend is. Dat ze niet zomaar wat doen. Dat vermindert gezondheidsrisico's.

Daarnaast is het ook echt belangrijk om de voorgeschreven medicatie te gebruiken. Ik zie vaak genoeg om me heen dat dit niet altijd wordt gedaan. Maar ik kan hierbij helpen.

Tip van Bjorn: Doen en blijven doen! Zorg dat je een actievere levensstijl krijgt en deze ook behoudt.

Ik ben aanwezig op

Maandag: 09:00 – 15:30 
Dinsdag 09:00 - 12:00
Woensdag: 08:00 – 16:00 
Donderdag: 08:00 – 17:00
Vrijdag: 08:00 – 17:00 
Zaterdag 08:00 - 12:00