Skip to main content

Ramona Lek - Oedeemfysiotherapeut

Ramona Lek - Oedeemfysiotherapeut

Ramona werkt sinds 2008 bij Douglas Fysiotherapie en heeft zich gespecialiseerd tot oedeemfysiotherapeut. Naast de individuele behandelingen begeleidt zij cliënten die trainen in onze sportgroepen. Ook begeleidt ze patiënten na een breuk of plaatsing van heup- of knieprothese.

  • Algemeen fysiotherapeut
  • Oedeemfysiotherapeut (methode Vodder)
  • Bestuurslid Rijnland Heup Knie Netwerk
  • Begeleider beweegprogramma diabetes type 2

    BIG nummer: 905801704

Ik ben gespecialiseerd in

  • Oedeemfysiotherapie
  • Revalidatie na operatie (breuk of nieuwe heup/knie)
  • Diabetes type 2 (beweeggedrag)

Over Ramona

Werkt bij Douglas Fysiotherapie sinds 2008 * is enthousiast en gedreven * houdt van het contact met haar patiënten * gaat namens de praktijk mee als fysiotherapeut met de Roparun (team Technische Unie)

Oedeemtherapeut volgens de methode Vodder

Na een intensieve stage bij Douglas Fysiotherapie mocht ik in de zomer van 2008 hier komen werken. In 2011 heb ik mijn post-hbo opleiding manuele lymfdrainage behaald. Als oedeemfysiotherapeut (werkend via de methode Vodder) pas ik massagetechnieken toe die het lymfestelsel stimuleren. Dit zorgt ervoor dat het teveel aan vocht sneller en beter wordt afgevoerd, waardoor het oedeem (de zwelling) af zal nemen. Daarnaast ben ik bestuurslid van het Rijnland Heup Knie Netwerk.

Een succesvolle revalidatie maakt mijn werkdag waardevol

In de loop van de jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen en bijscholen in de orthopedische revalidatie. Deze doelgroep zie ik dan ook regelmatig op mijn behandelbank. Het gaat hierbij om het herstel na een opname in het ziekenhuis, na een breuk of plaatsing van een heup- of knieprothese.
Een revalidatietraject kan vaak een aantal maanden in beslag nemen. Dit is afhankelijk van de doelstelling van de patiënt. Ik neem écht de tijd en begeleid mijn patiënten zo goed mogelijk door alle fases van het revalidatietraject. In onze oefenzaal zijn alle materialen aanwezig die daarvoor nodig zijn.

Als fysiotherapeut betrokken bij verandering van beweeggedrag bij diabetespatiënten

Een andere doelgroep die mij interesseert is de Diabetes type 2 patiënt. Met de kennis die ik in extra scholingen heb opgedaan, mag ik als fysiotherapeut begeleiden bij het opstellen en uitvoeren van een beweegprogramma voor diabetespatiënten. Ik werk hiervoor nauw samen met huisartsen, specialisten en praktijkondersteuners. De oefeningen zijn afgestemd op de fysieke mogelijkheden en beperkingen van de patiënt. Dit zorgt voor verbeterde kracht en conditie, maar bovenal vermindering van medicijngebruik en een prettiger functioneren.

Ik ben aanwezig op

Maandag: 09:00 – 17:30 
Woensdag: 09:00 – 17:30 
Vrijdag: 09:00 – 17:30

NVvFysioLymofologiOncologie