Skip to main content

Piet van Egmond - Professional Master Manuele Therapie PM

Piet van Egmond - Fysiotherapeut

Piet werkt sinds 2002 bij ons. Hij zegt zelf dat hij als master manueel therapeut wat extra kennis en gereedschap ten opzichte van zijn collega’s in zijn koffertje heeft om patiënten met o.a. lage rugklachten en nekklachten verder te helpen, en heeft zich daarnaast de laatste jaren gespecialiseerd in duizeligheidsklachten en vestibulaire revalidatie.

Algemeen fysiotherapeut
Master manueel therapeut
Vestibulaire revalidatie
BIG nummer: 59033532904

Ik ben gespecialiseerd in

  • Manuele therapie
  • Lage rugklachten
  • Nekklachten
  • Schouderklachten
  • Duizeligheidsklachten

Over Piet

Werkt bij Douglas Fysiotherapie sinds 2002 * levert maatwerk en neemt de tijd * blijft zichzelf ontwikkelen* past graag op zijn kleinkinderen * loopt 3x in de week hard en wandelt graag in de natuur en op vakantie in de bergen

Ik vind het leuk om mezelf nog steeds te ontwikkelen

Hiervoor werkte ik 15 jaar in Leidschendam. Hier kreeg ik als stagiaire een meisje Douglas wiens ouders een fysiotherapiepraktijk in Alphen hadden. Ik heb toen aan het einde van haar stage tegen haar gezegd: “als er ooit bij jullie een plekje vrijkomt, denk dan nog eens aan mij!”. Twee jaar later werd er gebeld of ik interesse had om te komen praten. En zo is het gegaan.

Vroeger zetten veel manueel therapeuten ‘even een kraak’ en dan stond je binnen 10 minuten weer buiten. Nu zijn we er wel uit dat je de behandeling moet combineren met houding, oefeningen en adviezen. Het leuke aan mijn beroep als fysiotherapeut is dat er steeds meer dingen bijkomen en je blijft bijleren. De laatste jaren heb ik mij ook verdiept in duizeligheidsklachten, dit komt als klacht om te behandelen steeds vaker voor.

1-op-1 voel ik mij als een vis in het water

Mensen die met ‘gewone’ fysiotherapie niet verder komen, worden vaak doorverwezen naar een manueel therapeut. Als manueel therapeut heb je t.o.v. algemene fysiotherapeuten wat extra kennis en gereedschap in je koffertje die je kunt toepassen, zoals manipulaties (knakken/kraken) en andere oefeningen. Hierdoor kun je sommige dingen sneller doorbreken, waardoor je eerder het effect merkt. De techniek hoeft niet perse altijd manipulatie te zijn, want met de juiste oefeningen kun je vaak net zoveel bereiken. Ik vind het zelf het leukst om in een kamer met één patiënt te zitten en deze zo goed mogelijk te begeleiden. Wat ik belangrijk vind is om de tijd te nemen voor mijn patiënten en maatwerk te leveren, dat is de basis. Daarna kunnen ze bijvoorbeeld verder trainen in een groepje.

Als mensen opknappen, daar is het allemaal om te doen

Het gaat er uiteindelijk om hoe je ‘het trucje’ uitvoert. Bijvoorbeeld mank lopen is ook lopen, maar iedereen ziet dat het niet helemaal klopt. Zo is het ook met oefeningen doen bij de fysiotherapeut: die ziet bijvoorbeeld dat bepaalde spieren niet meedoen. Het gaat er dus niet om dat je een oefening kunt uitvoeren, maar dat je hem uitoefent op de manier zoals het zou moeten. Er zijn weinig beroepen waarin je zo direct geconfronteerd wordt met de resultaten. Patiënten zijn er dankbaar voor en zeggen ook dat ze er blij mee zijn. Je merkt dan dat je gewaardeerd wordt.

Ik ben aanwezig op

Maandag: 08:00 – 17:00 
Dinsdag: 08:00 – 17:00 
Woensdag: 08:00 – 13:00 
Donderdag: 08:00 – 17:00 
Vrijdag: 08:00 – 13:00 

NVvManueleTherapie